Lempeä kriitikko ja pitkän linjan journalisti –
Taidos olemme me!

Taidoksessa yhdistyvät journalistin ja kuvataidekriitikon osaaminen. Monet teksteistämme syntyvät parityönä: Taiteen sanallistaja, kuvataidekriitikko Pasi Salonen haastattelee, analysoi ja kirjoittaa, ja toimittaja Sanna-Kaisa Hongisto viilaa tekstien rakenteet ja pilkut. Näin varmistamme, että asiakkaan tilaama teksti on asiantunteva ja tekstilliseltä muodoltaan viimeistelty. Taidokselta saat huippulaatua!

Voit tilata myös lehtijutun kuvineen. Olemme aviopari, joten tiimimme on tiivis ja toimiva.

meistä
Pasi Salonen työskentelee Taidos Oy:ssa ja kirjoittaa esimerkiksi historiikit, kritiikit ja ammattitaiteilijan tarvitsemia tekstejä.

Pasi Salonen

pasi@taidos.fi
050 4821 735

Pasi Salonen on kirjoittava ja valokuvaava moniosaaja, joka kutsuu itseään taiteen sanallistajaksi. Hän on valmistunut Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi pääaineenaan sosiologia ja pitkänä sivuaineenaan taidehistoria.

Pasi on aloittanut uransa Aamulehden freelance-kuvataidekriitikkona ja työskennellyt sen jälkeen reilut 10 vuotta IT-alalla lokalisoinnin asiantuntijana. Vuodet matkapuhelinyhtiö Nokian ja konsulttiyhtiö Accenturen leivissä opettivat Pasille paljon isojen yritysten toimintakulttuurista ja henkilöstön tarpeista.

Vuodesta 2012 asti Pasi on toiminut hyvinvointialan yrittäjänä Hierontapalvelu Käsialassa. Hierontatyön ohessa hän on kirjoittanut taideaiheisia artikkeleita, joita on julkaistu esimerkiksi kuvataiteilijoiden ammattilehdessä Taiteilijassa, Taide-lehdessä sekä Kritiikin uutisissa. Lisäksi Pasi on valokuvannut matkailu- ja henkilöjuttuja, joita ovat julkaisseet Fit, Oma Aika, ApteekkiNyt, Kotiliesi ja Viva. 

Pasilla on myös opettanut kirjoittamista kuvataiteilijoille Tampereen kaupungin ja Tampereen Taiteilijaseura ry:n hankkeessa. Lisäksi Pasilla on taustallaan vuoden mittaiset palvelumuotoilun opinnot. 

“Olen aina ollut kiinnostunut monenlaisista yhteiskunnallisista ilmiöistä. Taiteessa kirjoittaminen, kuvan tekeminen, musiikki ja tanssi ovat minulle yhden luovuuden erilaisia ilmenemismuotoja. Inspiroidun huolellisesta ajattelusta ja paneutuneesta tekemisestä, ja uskon tuovani taidekeskusteluun tuoreita näkökulmia. Taidos on hyppy yksin yrittämisestä yhdessä tekemiseen. Uskon, että olemme Sannan kanssa erityisen toimiva tiimi kohtaamaan ihmisiä.”

Sanna-Kaisa Hongisto

Sanna-Kaisa Hongisto

sanna@taidos.fi
050 371 3123

Sanna-Kaisa Hongisto on toimittaja ja tietokirjailija, jolta ilmestyi tammikuussa 2023 psykoterapiaa käsittelevä esikoistietokirja Mitä terapiassa tapahtuu? Terapiassa käyneet ja asiantuntijat kertovat (Nemo). 

Sanna on valmistunut Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi pääaineenaan tiedotusoppi ja pitkänä sivuaineenaan käännöstiede (saksa). Hän on työskennellyt toimittajana Aamulehdessä, Helsingin Sanomissa, Ilta-Sanomissa ja Seurassa. Freelancetoimittajana hän on toiminut päätoimisesti vuodesta 2007 alkaen.

Pitkän toimittajanuransa aikana Sanna on kirjoittanut satoja tai tuhansia lehtijuttuja mm. lukuisiin aikakaus-, järjestö- ja asiakaslehtiin. Hän on myös toiminut pakinoitsijana Helsingin Sanomissa. Sanna hallitsee kaikki journalistiset juttutyypit uutisesta ja reportaasista henkilöjuttuun ja kolumniin. Hän osaa paitsi kirjoittaa, myös käsitellä toisten juttuja ja sparrata toisia kirjoittajia.

“Rakastan kirjoittamista. En kirjoita pelkästään järkiperäisesti, vaan heittäydyn teksteihin sydämelläni ja koko olemuksellani. Ehkä juuri tämä tekee teksteistäni omaperäisiä. Ilahdun, kun luen ja käsittelen Pasin kirjoittamia tekstejä taiteesta ja taiteilijoista. Kuvataide on yksi vaikeimmin sanallistettavista taidemuodoista, ja on mukavaa pohtia yhdessä, millaisin sanoin ja ilmaisuin voimme toimia tyylikkäästi siltana kunkin taiteilijan ja hänen yleisönsä välillä.”