Palvelemme taiteilijoita, taideorganisaatioita, mediaa, yrityksiä ja kuntia.

palvelut

Tekstejä taiteilijoille

Taiteilija tarvitsee tekstejä tavoittaakseen yleisönsä. Oman työn sanallistaminen ei aina ole helppoa. Ja vaikka kirjoittaminen sujuisi, ulkopuolinen katse voi tuoda kaivattua uutta näkökulmaa. Sitä varten olemme me, Taidos.

Kirjoitamme taiteilijaesittelyt eli artist statementit, omaelämäkerrat eli biografiat, näyttely- ja lehdistötiedotteet sekä nettisivu- ja esitetekstit. Meiltä voit tilata myös taidekritiikkiä muistuttavan analyysin työstäsi tai aikakauslehden henkilöjutun näköisen esittelyn itsestäsi.

Tekstin laatimiseksi tutustumme teoskuviin ja/tai vierailemme työhuoneellasi ja haastattelemme sinua. Lisäksi voimme hyödyntää tarjolla olevaa kirjallista materiaalia (CV, itse laatimasi tekstit).

Palvelusta on myös se hyöty, että keskustelu taiteen sanallistajan kanssa voi auttaa sinua kirkastamaan taiteellisen työsi päämääriä. Meidän työmme lähtökohta on kuitenkin se, että jokainen taiteilija on oman työnsä asiantuntija. Kun tarvitset taidokkaita ja viimeisteltyjä tekstejä kokeneilta tekijöiltä, ota yhteyttä!

Hinnasto:

Taiteilijan tekstipaketti: 868€ (sisältää Artist statement + lyhyt biografia + artikkeli)

Pieni tekstipaketti: 620€ (sisältää Artist statement + lyhyt biografia) 

Näyttelytiedote: alkaen 300€

Hinnat sisältävät alv 24%

Koska räätälöimme tekstit aina tarpeidesi mukaan, lopullinen kustannus saattaa poiketa edellä luetelluista ohjehinnoista.

TaideTasting-tapahtumat yrityksille ja yhteisöille

TaideTasting on yrityksille ja yhteisöille suunnattu elämyksellinen tapahtuma, jossa taiteen sanallistaja esittelee yleisölle yhden teoksen ja sen tekijän. Tapahtuma sisältää taiteen sokkotastingin eli teokseen tutustumisen ilman ennakkotietoja. Sitä seuraa taiteen sanallistajan ja taiteilijan käymä keskustelun teoksesta ja siihen liittyvistä taiteen teemoista. Lopuksi yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun sekä ostaa teos huutokaupalla.

Tapahtuman ohjelmallinen osuus kestää 1,5–2 tuntia, ja se sisältää tarjoilua. TaideTasting on mahdollista järjestää myös kokoontumisrajoitusten aikana. Silloin teos on fyysisesti nähtävillä yrityksen tai yhteisön tiloissa ja keskustelu sekä huutokauppa toteutuvat etäyhteyksin. Etäversiossa tapahtuman hinnasta vähennetään tarjoilukulut.

TaideTasting inspiroi yksilöiden ajattelua ja siten mahdollisesti kehittää yrityksen toimintaa. Tapahtuma antaa eri alojen ammattilaisille mahdollisuuden innoittua ammattitaiteilijoiden ajatuksista. Tapahtuman älyllinen anti perustuu siihen, että taiteilija on luova ongelmanratkaisija ja abstraktin ajattelun erityisosaaja.

Osallistuville taiteilijoille maksetaan esiintymispalkkio. Lisäksi Kuvasto ry:n jäsenet saavat taideteoksen esittämisestä näyttelykorvauksen.

Pyydä tarjous!

Palvelut yrityksille

  • Yritystekstit
  • Blogit
  • Henkilöesittelyt
  • Lehtiartikkelit
  • Kritiikit
  • Taideaiheiset tekstit
  • Oikoluku ja tekstin editointi
  • Käännökset englannista, saksasta ja ruotsista suomeen
  • Yhteistyökumppanimme Kirjoittavat generalistit kääntää tarvittaessa englanniksi.

Journalismi ja viestintä

Etsitkö kirjoittajaa timanttiselle yritystarinalle tai iskevälle bloggaukselle? Toivotko tekstiä, joka on enemmän kuin sujuva ja selkeä? Tarjoamme taidokkaita tekstejä yli 20 vuoden kokemuksella toimitustyöstä ja journalismista.

Osaamme hahmottaa kokonaisuudesta olennaisen ja punoa siitä herkullisen tarinan. Sinulla voi olla mielessäsi aihe, kuten kiinnostava henkilö tai tapahtuma. Yhdessä löydämme aiheeseen näkökulman.

Sanna-Kaisa Hongistolta voit tilata kaikenlaiset lehtijutut yleis-, järjestö- ja asiakaslehtiin. Pasi Salonen kirjoittaa taideaiheisia lehtiartikkeleita esseistä kritiikkeihin. Tarjoamme myös tekstien editointia ja oikolukua sekä käännöksiä englannista, saksasta ja ruotsista suomeen.

Tutustu työnäytteisiin >

Valokuvaus

Taiteen sanallistaja Pasi Saloselta voit ostaa paitsi tekstin myös siihen sopivat kuvat. Pasin henkilö- ja reportaasikuvia on ilmestynyt Taiteilija-verkkolehdessä, Fitissä, Omassa Ajassa, ApteekkiNytissä ja IT-alan yrityksen blogissa. Pasin matkailuaiheisia kuvia ovat julkaisseet Helsingin Sanomat, Oma Aika, Kotiliesi ja Viva. Pasi kuvaa mielellään myös taideaiheisia tapahtumia! Kysy lisää: pasi@taidos.fi

Tutustu työnäytteisiin >